0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritIntervistëMakedonija.SlajderPolitikëVideo deklaratë

Bertolini: Edhe përkundër përparimit në reforma, problemi numër një është si deri te një administratë publike efikase

Ndihmë në implementimin e Ligjit të ri për ndihmë juridike, përforcim të kapaciteteve të Komisionit për antiokorrupsion dhe Policisë financiare, trajnim të udhëheqësive dhe personelit të burgjeve, ndërsa për herë të parë edhe aktivitete në pjeësn e antidiskriminimit, janë disa prej sferave të cilat do të përfshihen me "Instrumentin horizontal" të Këshillit të Evropës dhe të BE-së për periudhën 2019 - 2022 të vendit tonë, për çka janë ndarë katër milionë euro. Megjithatë, edhe përkundër shumë reformave dhe kahjes së mirë në të cilën lëvizin, problemi numër një i Maqedonisë së Veriut është si administrata publike të punojë në mënyrë efikase, thotë në intervistë për MIA-n Nikolla Bertolini, shef i sektorit për bashkëpunim pranë Delegacionit të BE-së në Shkup.

Back to top button
Close
Close