0_Web_Актуелно0_Web_Избор на уредникот0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderВидео изјаваПолитика

„Берлински процес“ – Скопје: Иднината на регионот е во ЕУ

Гарантирањето на безбедноста и на сигурноста на нашите граѓани отсекогаш била и ќе остане приоритет за сите нас. Предизвиците се исти, се менуваат само начините како ќе се справуваме со нив. Илегалната миграција, организираниот криминал, трговијата со оружје, дрога, трговија со луѓе, борбата против корупцијата се на врвот на агендите на институциите со кои раководиме. Безбедносната агенда е релативно нова во портфолиото на Берлинскиот процес, односно само две години од нејзиното приклучување кон иницијативата во текот на претседавањето на Обединетото Кралство на Велика Британија ина Северна Ирска.

Back to top button
Close
Close