ЕвропаЕвропа.Портал

Белгиска христијанска група бара забрана на ораториумот за Јованка Орлеанска

Христијанската фондација „Про еурол кристијана“ се обидува да ја спречи оперската куќа „Ла Моне“ во Брисел да го постави на сцена ораториумот на Артур Хонегер, „Јованка Орлеанска на клада“, оценувајќи дека ги навредува христијаните

Back to top button
Close
Close