Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталВидео изјаваЕкономија

Бектеши: Трансформацијата на енергетскиот сектор ќе продолжи со уште позасилено темпо

Во наредните четири години со уште позасилено темпо ќе продолжи трансформацијата на енергетскиот сектор со цел да го спроведеме амбициозниот план до 2024 година над 50 отсто од вкупната инсталирана електрична моќност во нашата држава да биде од обновливи извори на енергија со што ќе ја зацврстиме нашата енергетска независност и стабилност со нови производни капацитети за електрична енергија и нови енергетски интерконекции со нашите соседи, посочи денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

Back to top button
Close
Close