Оригинални текстови

Бектеши, Џемаили и Челику во Долнени за напредокот во набавките на тутун

Скопје, 5 февруари 2020

Скопје, 5 февруари 2020

Денес министерот за економија Крешник Бектеши заедно со министерот за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија Хисен Џемаили, државниот секретар во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Нефус Челику и други функсионери беа во посета на Долнени.

Целта на оваа посета на Бектеши е внимателно да се следи процесот на набавка на тутунот во центрите за собирање тутун во регионот.

Населението од овој регион главно се занимава со земјоделство, при што производството на тутун има висок квалитет и принос од 800 тони од оваа општина.

Владата на Република Северна Македонија континуирано е посветена на поддршката на граѓаните од претежно руралните области кои се занимаваат со набавка и продажба на тутун.

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close