0_Web_Насловна-слајдерБизнисБизнис.ПорталВидео изјаваЕкономија

Бектеши: Ќе креираме нови работни места со цел намалување на невработеноста по три проценти годишно

Главниот фокус на Министерството за економија и на Владата во наредниот период ќе биде обезбедување на можности за развој, создавање на нови работни места и подобар животен стандард за граѓаните и подобри услови за работа на бизнисот, воведување на иновации кои ќе донесат раст и развој на економијата. Главна цел е да го подигнеме животниот стандард на нашите граѓани на ниво на европските развени земји, истакна министерот за економија Крешник Бектеши во презентацијата на мандатното писмо.

Back to top button
Close
Close