БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бектеши-Чаба: Министерството за економија останува отворено за зајакнување на плодната соработка со Канада

Клучен предизвик за македонската економија во моментов е справување со социо-економските последици предизвикани од пандемијата на вирусот КОВИД-19, како и мерките за рестарт на економијата, заклучија министерот за економија Крешник Бектеши и амбасадорката на Канада со седиште во Белград, Катлин Чаба, која го завршува својот мандат.

Back to top button
Close
Close