EvropëEvropë.Portal

BE-ja e gatshme të kundërshtohet në virusin e ri nga Kina

Evropa disponon me mjete se si të kundërshtohet në përhapjen e koronavirusit të ri, i cili së pari është zbuluar në Kinë, deklaroi profesori Herman Gosens, përfaqësues i organizatës evropiane "Pripear", e cila punon në parandalimin e epidemisë të sapoparaqitur me mbështetje të Komisionit Evropian.

Bruksel, 22 janar 2020 (MIA) – Evropa disponon me mjete se si të kundërshtohet në përhapjen e koronavirusit të ri, i cili së pari është zbuluar në Kinë, deklaroi profesori Herman Gosens, përfaqësues i organizatës evropiane “Pripear”, e cila punon në parandalimin e epidemisë të sapoparaqitur me mbështetje të Komisionit Evropian.

Sipas tij,  asnjëherë deri tani  nuk ka pasur  përgjigje aq të shpejtë dhe koherente të paraqitjes të kërcënimit të ri epidemik.

Gosens theksoi se ekziston rrezik i madh  para Vitit të ri kinez për shkak të  udhëtimit të pritur masiv të kinezëve dhe mundësia për përhapje të virusit  shumë më lehtë.

“Askush nuk është më mirë i gatshëm për kërcënimin rreth BE-së. Evropa ka struktura dhe mjete  që të ballafaqohet me pandeminë eventuale”, theksoi profesori. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close