EvropëEvropë.PortalKorrespondentë Botë

BE investon 75 milionë euro për zhvillim të vaksinave kundër Kovid-19

Bashkimi Evropian, përmes Bankës Evropiane të Investimeve (BEI), do të sigurojë kredi prej 75 milionë eurove për zhvillimin e vaksinave, përfshirë edhe vaksinën kundër Kovid-19, përmes kompanisë farmaceutike KyurVak, raporton korrespondentja e MIA-s nga Bruksel.

Bruksel, 6 korrik 2020 (MIA) – Bashkimi Evropian, përmes Bankës Evropiane të Investimeve (BEI), do të sigurojë kredi prej 75 milionë eurove për zhvillimin e vaksinave, përfshirë edhe vaksinën kundër Kovid-19, përmes kompanisë farmaceutike KjurUak, raporton korrespondentja e MIA-s nga Bruksel.

Kredia e BEI ka për qëllim të ndihmojë ndërtimin e një lokali të ri për prodhim në Gjermani. Deri më tani, Banka ka ndihmuar me mbi 300 milionë euro në investime për vaksina dhe trajtime kundër Kovid-19, përkujtoi Komisioni Evropian.

Rezultatet e para të hulumtimeve të kryera gjatë kësaj periudhe priten në vjeshtë, njoftoi KjurUak dhe shpreson që deri në fund të këtij viti më shumë se një mijë njerëz duhet të vaksinohen. mb/

Таг
Back to top button
Close
Close