ЕвропаЕвропа.Портал

Барние очекува преговорите за Брегзит да траат со недели

Европскиот преговарач за Брегзит, Мишел Барние денеска навести дека може да поминат недели пред потпишувањето на трговскиот договор со Велика Британија, а остануваат уште два дена до крајниот рок кој Лондон го постави за пронаоѓање компромис.

Back to top button
Close
Close