Некатегоризирано

Bajrush Mjaku: Teatri kërkon sakrificë, por, para së gjithash vetëbesim

Teatri kërkon sakrificë, kërkon para së gjithash vetëbesim. Do të thotë duhesh të jesh i përgatitur për t’u flijuar për teatrin në qoftë se dëshiron të vish deri tek rezultatet. E nëse mendon se në teatër duhet të hysh vetëm e vetëm për të qenë pjesë apo për të qenë në listët të rrogës, për të siguruar një rrogë, siç edhe po ndodh, mund të them se aty nuk ka teatër dhe nuk do të ekzistojë teatër. Mund t’ju bëjnë godina të cilat kushtojnë me miliona e miliona euro, t’ju ofrojnë kushte, por teatrit para së gjithash duhet t’i jepet niveli i një teatri të mirëfilltë, një politikë e mirëfilltë e repertorit të larmishëm të autorëve, regjisorëve, tha në intervistë për MIA-s aktori dhe drejtor i Qendrës Teatrore për Fëmijë Bajrush Mjaku.

Back to top button
Close
Close