Kultura.SlajderКултураКултура.Портал

„Бајки од Македонија за цела година“ меѓу 200 најдобри книги за деца и млади во светот на листата White Ravens 2020

Книгата „Бајки од Македонија за цела година“ е дел од проектот „Бајки од Македонија“ на Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ и издавачката куќа „Арс Ламина“. Изданието е составено од 52 бајки од македонското народно творештво, односно по една бајка за секоја недела во годината. Бајките се избор од собраните народни приказни од Марко Цепенков, Стефан Верковиќ и Танас Вражиновски.

Back to top button
Close
Close