0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Јавна расправа: Потребен е институционален одговор на говорот на омраза врз жените

Говорот на омраза врз жените е само уште еден вид насилство. Потребен е институционален одговор по овие прашања, преку законски решенија со кои ќе се промовира толеранцијата и почитувањето на човековите права. Ова беа дел од од заклучоците на јавната расправа одржана од Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на РСМ на тема „Говорот на омраза насочен кон жените во политиката“, во соработка со Клубот на пратенички и Националниот демократски институт.

Back to top button
Close
Close