BallkanBallkan.Portal

Autoritetet turke kanë lëshuar urdhër për arestimin e 176 ushtarëve për shkak të lidhjes me Gjylenin

Prokuroria turke ka lëshuar urdhër për arrestimin e 176 ushtarëve nën  dyshim  se janë të lidhur me rrjetin e Fetullah Gjylenit, për të cilin Ankaraja pohon se qëndron në tentimin për puç para tre vjet e gjysmë, lajmëroi agjencia shtetërore e lajmeve "Anadollu".

Ankara, 14 janar 2020 (MIA) – Prokuroria turke ka lëshuar urdhër për arrestimin e 176 ushtarëve nën  dyshim  se janë të lidhur me rrjetin e Fetullah Gjylenit, për të cilin Ankaraja pohon se qëndron në tentimin për puç para tre vjet e gjysmë, lajmëroi agjencia shtetërore e lajmeve “Anadollu”.

Mes tyre të cilëve u kanoset arrestim janë 143 nënkolonelë, prej të cilëve 97 ende janë në detyrë dhe 33 nënkolonelë më të rinj, prej të cilëve 11 ende janë në detyrë. Me arrestim kanosen edhe gjatë pilotë  të aeroplanëve F-16.

Aksioni policor kundër personave të dyshuar është koordinuar  nga qytetit i Izmirit dhe është drejtuar në 49 provinca, sipas agjencisë Anadollu.

Gjyleni ka mohuar çfarëdo përzierje në tentimin e pasuksesshëm për puç në korrik zë vitit 2016, ku humbln jetën rreth 250 persona.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close