Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 25 јуни 2020 година, 178-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 188 дена.

Скопје, 25 јуни 2020 (МИА) – Денеска е четврток, 25 јуни 2020 година, 178-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 188 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 5 минути, а ќе зајде во 23 часот и 35 минути.

Back to top button
Close
Close