Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 24 јуни 2020 година, 177-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 189 дена.

Скопје, 24 јуни 2020 (МИА) – Денеска е среда, 24 јуни 2020 година, 177-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 189 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 55 минути, а ќе зајде во 23 часот.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close