Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е вторник, 23 јуни 2020 година, 176-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 190 дена.

Скопје, 23 јуни 2020 (МИА) – Денеска е вторник, 23 јуни 2020 година, 176-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 190 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 48 минути, а ќе зајде во 22 часот и 19 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close