Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 јуни 2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 22 јуни 2020 година, 175-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 191 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 21 часот и 30 минути.

Back to top button
Close
Close