Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 јуни 2020 (МИА) – Денеска е недела, 21 јуни 2020 година, 174-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 192 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 4 часот и 56 минути, а ќе зајде во 20 часот и 35 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close