Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 јуни 2020 (МИА) – Денеска е сабота, 20 јуни 2020 година, 173-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 193 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути.

Back to top button
Close
Close