Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 7 јуни 2020 (МИА) – Денеска е недела, 7 јуни 2020 година, 160-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 206 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 15 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 4 минути, а ќе зајде во 6 часот и 16 минути.

Back to top button
Close
Close