Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 30 мај 2020 година, 152-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 214 дена.

Скопје, 30 мај 2020 (МИА) – Денеска е сабота, 30 мај 2020 година, 152-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 214 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 25 минути, а ќе зајде во 1 часот и 32 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close