Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 29 мај 2020 година, 151-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 215 дена.

Скопје, 29 мај 2020 (МИА) – Денеска е петок, 29 мај 2020 година, 151-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 215 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 13 минути, а ќе зајде 58 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close