Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 27 мај 2020 година, 149-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 217 дена.

Скопје, 27 мај 2020 (МИА) – Денеска е среда, 27 мај 2020 година, 149-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 217 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 58 минути.

Денов трае 14 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 56 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close