Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 25 мај 2020 година, 147-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 219 дена.

Скопје, 25 мај 2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 25 мај 2020 година, 147-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 219 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 22 часот и 43 минути.

Back to top button
Close
Close