Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 24 мај 2020 година, 146-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 220 дена.

Скопје, 24 мај 2020 (МИА) – Денеска е недела, 24 мај 2020 година, 146-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 220 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 15 минути, а ќе зајде во 21 часот и 45 минути.

Back to top button
Close
Close