Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Денеска е петок, 22 мај 2020 година, 144-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 222 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close