Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 мај 2020 (МИА) – Денеска е четврток, 21 мај 2020 година, 143-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 223 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 52 минути.

Денов трае 14 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 37 минути, а ќе зајде во 18 часот и 38 минути

Back to top button
Close
Close