Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 мај 2020 (МИА) – Денеска е среда, 20 мај 2020 година, 142-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 224 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 19 часот и 51 минута.

Денов трае 14 часа и 42 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 12 минути, а ќе зајде во 17 часот и 37 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close