Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 мај 2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 18 мај 2020 година, 140-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 226 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 11 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 27 минути, а ќе зајде во 15 часот и 38 минути.

Back to top button
Close
Close