Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 17 мај 2020 (МИА) – Денеска е недела, 17 мај 2020 година, 139-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути.

Денов трае 14 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 4 минути, а ќе зајде во 14 часот и 39 минути.

Back to top button
Close
Close