Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска среда, 15 септември 2021 година, 258-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 107 дена.

Скопје, 15 септември 2021 (МИА) – Денеска среда, 15 септември 2021 година, 258-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 107 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 12 минути, а ќе зајде во 18 часот и 46 минути.

Денов трае 12 часа и 34 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 47 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close