Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 14 мај 2020 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 230 дена.

Скопје, 14 мај 2020 (МИА) – Денеска е четврток, 14 мај 2020 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 230 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 15 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Денов трае 14 часа и 30 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 41 минута, а ќе зајде во 11 часот и 37 минути.

Back to top button
Close
Close