Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 27 август 2021 година, 239-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 126 дена.

Скопје, 27 август 2021 (МИА) – Денеска петок, 27 август 2021 година, 239-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 126 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 52 минути, а ќе зајде во 19 часот и 18 минути.

Денов трае 13 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 51 минута, а ќе зајде во 10 часот и 49 минути.

Back to top button
Close
Close