Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 5 август 2021 година, 217-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 148 дена.

Скопје, 5 август 2021 (МИА) – Денеска четврток, 5 август 2021 година, 217-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 148 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 29 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 4 минути, а ќе зајде во 17 часот и 59 минути.

Back to top button
Close
Close