Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 2 август 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 2 август 2021 година, 214-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 151 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 27 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 15 минути по полноќ, а ќе зајде во 15 часот и 4 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close