Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 31 јули 2021 (МИА) – Денеска сабота, 31 јули 2021 година, 212-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 153 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 24 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 50 минути, а ќе зајде во 13 часот и 2 минути.

Back to top button
Close
Close