Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 29 јули 2021 (МИА) – Денеска четврток, 29 јули 2021 година, 210-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 155 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 22 минути, а ќе зајде во 19 часот и 57 минути.

Денов трае 14 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 4 минути, а ќе зајде во 10 часот и 59 минути.

Back to top button
Close
Close