Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 јули 2021 (МИА) – Денеска вторник, 27 јули 2021 година, 208-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 157 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 19 часот и 59 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 20 минути, а ќе зајде во 8 часот и 48 минути.

Back to top button
Close
Close