Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 26 јули 2021 година, 207-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 158 дена.

Скопје, 26 јули 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 26 јули 2021 година, 207-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 158 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 20 минути, а ќе зајде во 20 часот.

Денов трае 14 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 54 минути, а ќе зајде во 7 часот и 38 минути.

Back to top button
Close
Close