Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 9 мај 2020 (МИА) – Денеска е сабота, 9 мај 2020 година, 131-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 235 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 20 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 16 минути, а ќе зајде во 6 часот и 49 минути.

Back to top button
Close
Close