Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 24 јули 2021 година, 205-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 160 дена.

Скопје, 24 јули 2021 (МИА) – Денеска сабота, 24 јули 2021 година, 205-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 160 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 18 минути, а ќе зајде во 20 часот и 2 минути.

Денов трае 14 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 47 минути, а ќе зајде во 5 часот и 11 минути.

Back to top button
Close
Close