Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска вторник, 20 јули 2021 година, 201-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 164 дена.

Скопје, 20 јули 2021 (МИА) – Денеска вторник, 20 јули 2021 година, 201-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 164 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 20 часот и 5 минути.

Денов трае 14 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 42 минути, а ќе зајде во 1 часот и 23 минути.

Back to top button
Close
Close