Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 јули 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 19 јули 2021 година, 200-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 165 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 14 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 25 минути, а ќе зајде 48 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close