Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 јули 2021 (МИА) – Денеска недела, 18 јули 2021 година, 199-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 166 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 14 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 9 минути, а ќе зајде 19 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close