Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 24 јуни 2021 година, 175-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 190 дена.

Скопје, 24 јуни 2021 (МИА) – Денеска четврток, 24 јуни 2021 година, 175-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 190 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 17 минути, а ќе зајде во 4 часот и 17 минути.

Back to top button
Close
Close