Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска среда, 23 јуни 2021 година, 174-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 191 ден.

Скопје, 23 јуни 2021 (МИА) – Денеска среда, 23 јуни 2021 година, 174-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 191 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 4 минути, а ќе зајде во 3 часот и 29 минути.

Back to top button
Close
Close