Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 21 јуни 2021 година, 172-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 193 дена.

Скопје, 21 јуни 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 21 јуни 2021 година, 172-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 193 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 25 минути, а ќе зајде во 2 часот и 17 минути.

Back to top button
Close
Close