Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 18 јуни 2021 година, 169-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 196 дена.

Скопје, 18 јуни 2021 (МИА) – Денеска петок, 18 јуни 2021 година, 169-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 196 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 43 минути, а ќе зајде 59 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close