Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 17 јуни 2021 година, 168-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 197 дена.

Скопје, 17 јуни 2021 (МИА) – Денеска четврток, 17 јуни 2021 година, 168-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 197 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 33 минути, а ќе зајде 33 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close